کوتاه از انتخابات (۵)
بحث تقلب هم مهم است و انگار کسی نمیخواهد به بدترینها فکر کند و تحلیل کند.
فکر میکنم تقلبی هم اگر امسال باشد تقلب از نوع رایهای سازماندهی شده بخشنامهای و هیأتی و یکی دو میلیون شناسنامه اضافه بسیجیهاست (الگوی سال ۱۳۸۴ نه ۱۳۸۸)، فکر میکنم اینبار، رهبر میخواهد یک انتخابات بدون تقلب (یعنی تقلب از نوع ۱۳۸۸ که عددها در ستاد انتخابات کشور ساخته شدند) را سر و سامان دهد که تودهنی بزند به اهالی فتنه و بگوید نظام انتخابات سال ۱۳۸۸ را هم سالم برگزار کرده بود و به نظام ظلم مضاعف شد و چیزهایی از این دست. البته استدلال دوستان تحریمی هم کاملا قابل ردّ نیست که معتقدند تقلب سال ۱۳۸۸ باز اتفاق خواهد افتاد، که خوب در این صورت باید گفت نیازی به رّد صلاحیت هاشمی هم نبود و بهتر از "شرّ" او راحت میشدند، البته هزینه این کار با توجه به شوری که راه افتاده بود بیشتر بود.
خوشبین اگر باشم، فکر میکنم که امسال رهبر جلوی تقلب بالا را میگیرد تنها به خاطر کینهای که از اهالی سبز دارد در سال ۸۸ و ترمیم وجهه خودش، البته اگر اهالی فرمان کنده و ترمز بریده نظر ایشان را زده باشند که کار تمام است. نکته اینجاست که الان بین محافظه کاران (که معتقدم خود رهبر هم در این مجموعه است)، سپاهیان و بسیج (هر کدام با کاندیداهای خود به ترتیب: ولایتی، قالیباف و جلیلی، با در نظر گرفتن قدری همپوشانی البته)، واقعا دعواست و رهبر چندین بار گفته که نمیخواهد به این دعوا با مداخله خود خاتمه دهد، به هر حال امکان دارد که با توجه به نظر سنجیهای دقیق اطلاعات و بسیج (که از نظر سنجیهای دیگر دقت بالاتر و به روز تری دارد)، اگر خطر رفتن روحانی به دور دوم جدی باشد، در لحظه آخر دو تا از این سه کاندیدا به نفع نفر سوم با دستور و حکم از بیت کنار روند و هر چند دیر خواهد بود اما رایهای سازمان دهی شده وارد عمل شوند که بدترین حالت برای اصلاح طلبان خواهد بود، چرا که به احتمال زیاد در این حالت جلیلی بخت بیشتری خواهد داشت برای رای آوری و ماندن تا مثلا حاج باقر.
گمان دارم که فشار برای ائتلاف (یا حتا اجماع بر سر یک کاندیدا) در اردوی اصولگرایان بالا رفته باشد، هر چند که مشکلات اینکار از نظار فنی و لجستیک کم نیست و تنها رهبر میتواند حکم کند. مثلا اگر فشارها بر ولایتی برای کنار کشیدن بالا گرفته باشد (که محتمل هم هست) بخش قابل توجهی از محافظه کاران و همینطور اکثریت اعضای جامعتین از جمله شیخ محمد یزدی از ولایتی حمایت میکنند، در عین حال فینال قالیباف - روحانی به هیچ وجه موجب خرسندی اصولگرایان سنتی و محافظه کار نخواهد بود این فینال حتما مطلوب بسیجیان هم نیست.
البته نظرسنجیها دقیق نیستند چون در شهرهای کوچک و روستاها خیلی از مردم واقعیت را در نظرسنجیها نمیگویند، اما به هر صورت روحانی و اصلاحطلبان رأیشان بالا رفته و احتمال پیروزیشان کم نیست اگر درصد مشارکت به بالای شصت و پنج - هفتاد درصد برسد که فعلن در هالهای از ابهام قرار دارد. البته مشارکت پنجاه درصدی به احتمال زیاد با توجه به انتخابات شوراها دست یافتنی است، تقریبا همه درصد مشارکت اضافه بر پنجاه درصد به طور طبیعی در سبد ائتلاف اصلاحطلبان و اعتدالیون بنفش خواهد بود.
همانطور که در بحث تقلب گفته شد،
یک سناریو هم این میتواند باشد: احتمال یک میدهم که هم ولایتی و هم قالیباف هر دو به نفع جلیلی کنار بکشند، که در این صورت عملا نشان خواهد داد که بسیج و بخش تندرو سپاه دست بالا را در مراکز تصمیمگیری دارند، رهبر احتمالا با این سناریو موافق نیست اما اگر نظر سنجیهای دقیقتر بسیج و اطلاعات خطر را هشدار بدهد، رهبر هم ریاست جمهوری جلیلی را به جای ولایتی مجبور است، بپذیرد.
باز جسته گریخته خواهم نوشت. بنویسیم و بلند بلند فکر کنیم، هیچ چاره دیگری نیست.
Labels: سیاست